Gastronomia

Gotowanie bez mieszania smaków

Jeszcze do niedawna przyrządzanie w tym czasie i w jednym urządzeniu ryby, mięs czy warzyw nie było możliwe. Oczywiście, na przykład do piekarnika można było wszystkie te produkty włożyć natomiast jakość dań i unikalność smaków poszczególnych z nich była nijaka. Dzisiaj jest to możliwe, dzięki jednemu urządzeniu – to piece Rational, w pełni multifunkcyjny sprzęt kuchenny.

To piec konwencyjno parowy, który posiada opcję gotowania, duszenia, smażenia i pieczenia. Sprzęt składa się z co najmniej kilku półek, na jakich można umieszczać dania gotowe do obróbki. Właśnie dzięki temu, na poszczególne potrawy nie przechodzą smaki ani zapachy a każdy z gości może cieszyć się zamówionym przez siebie daniem w najlepszej postaci. Mowa o gościach bowiem piece tego rodzaju wykorzystuje się najczęściej w lokalach gastronomicznych. Z powodzeniem zastępują one tam tradycyjną patelnię, piekarnik, garnki czy frytkownicę. Warto przy tym zauważyć, że obróbka termiczna przy wykorzystaniu urządzenia multifunkcyjnego pozwala kosztować dania w pełni zdrowe, z zachowaniem najważniejszych wartości odżywczych.

Gotowanie może być dzisiaj naprawdę proste. Jeśli tylko kucharz ma wczucie smaku, potrafi idealnie skomponować danie to już samo jego przygotowanie na ciepło nie będzie stanowić żadnego problemu. To sprzęt, który jest dzisiaj obecny niemalże w każdej, renomowanej restauracji, która dba o jakość serwowanych potraw i liczy na pełne zadowolenie swoich gości.